Sosial kommunikasjon

I faget Sosial kommunikasjon har vi lært hvordan sosiale medier og de forskjellige kanalene brukes i ulike bedrifter, og hva slags makt og påvirkning disse kanalene kan ha på næringslivet. Vi har selv sett på hvordan Høyskolen Kristiania bruker sine sosiale medier, og med hjelp fra pensum skulle se på muligheter og forbedringer som kan gjøres. Flere og flere bedrifter tar i bruk sosiale medier og det viser stadig å ha stor påvirkning på forbrukerne.

Som jeg også har skrevet om i oppgaven er det fem formål fra Groundswellboken (Li og Bernhoff, 2011) hvor det blir diskutert hvorvidt sosiale medier klarer å støtte opp funksjoner i forretningene. Groundswell presenterer fem viktige formål for deltakelse i sosiale medier:

1. Lytte – Som handler om å høre på kunden/brukerne behov og ønsker, og handler om å bruke sosiale medier til å finne ut hva brukerne/kundene mener og synes om tjenesten.

2. Snakke – Som handler om å kommunisere med kundene/brukerne, på en slik måte som gjør at kundene forstår det budskapet du vil legge frem.

3. Engasjere – Som handler om å skape engasjement rundt de produktene eller tjenestene du som bedrift tilbyr.

4. Støtte – Et viktig punkt når det gjelder kundeservice, som er et svært viktig aspekt for alle bedrifter og virksomheter. Kundene/brukerne ønsker å føle seg sett, samt få svar på spørsmålene de skulle ha.

5. Omfavne – Som er det siste punktet av de fem, og handler om å oppmuntre kundene. Et eksempel kan være at kundene får være med å stemme frem en ny smak av is. Ikke bare engasjerer man kundene, men man kan også bruke den informasjonen som kommer av slike spørreundersøkelser til å utvikle nye, eller bearbeide og forbedre eksiterende produkter.

Disse formålene skal være med på å hjelpe bedriften til å oppnå mål og større fortjenester, som vil gagne både kunder og bedriften.

Kilder:

Li og Bernhoff, 2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *